Ympäristötietoisuuteen herättelevä taidefestivaali Tampereella

TIEDOTE 30.7.2015 (julkaisuvapaa heti)

 

Ympäristötietoisuuteen herättelevä taidefestivaali Tampereella

Break a Brain on Art-Eco-projektin järjestämä taidefestivaali 8.–9.8.2015 Tampereen keskustan alueella. Poikkitaiteellinen ja paikkaperustainen ilmaistapahtuma toimii kohtaamispaikkana niin taiteilijoille kuin yleisöllekin, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista taidemuodoista julkisissa tiloissa.

Festivaalin teemana on sosiaalinen ja ekologinen oikeudenmukaisuus.

– Uskomme, että taide arkisessa ympäristössä voi herättää kokijan pohtimaan esimerkiksi ihmisten rooleja ja normeja yhteiskunnassamme, mutta myös ympäristömme merkitystä ja ekologisia kysymyksiä, kertoo tapahtuman ideoinut Art-Econ tutkimusjohtaja Raisa Foster.

Festivaalilla voi nähdä muun muassa palkitun australialaisohjaaja Bagryana Popovin fasilitoiman esityksellisen metsäkävelyn. Kaikki tapahtuman teokset ja työpajat toteutetaan julkisissa tiloissa ja ne ovat yleisölle maksuttomia.

Tapahtuman toteuttava Art-Eco-projekti on Koneen Säätiön rahoittama kolmivuotinen hanke, jossa tutkitaan empaattis-ekologista ihmisyyttä taiteen keinoin.

– Tarkoitus on tuoda akateemiselta haiskahtava tutkimus kaupungin kaduille ja siten haastaa itse kukin tekemään huomioita sekä osallistumaan keskusteluun ympäristöstä ja yhteiskunnasta, sanoo projektin tutkija Jussi Mäkelä.

 

Ohjelmisto ja aikataulu: http://artecoproject.com/break-a-brain/
Lisätiedot: Raisa Foster (FT, TaM): raisa.foster (at) artecoproject.com, 050 345 1847

Tiedote (pdf): Ympäristötietoisuuteen herättelevä taidefestivaali_TIEDOTE_30072015


 

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä Break a Brain -festivaalista tiedotettaessa. Kuvaajan nimi on mainittava.

 

Bagryana2

Australialaisohjaaja Bagryana Popov ihastui suomalaiseen metsään ja loi yhdessä suomalaistaiteilijoiden kanssa teoksen Listening Ground.
Kuva: Raisa Foster

 

anniina2, välisyyskokeiluja

Taiteilija Anniina Ala-Ruonan Välisyyskokeiluja -työpajassa ja -esitysinstallaatiossa voi sukeltaa inhimillisten ja ei-inhimillisten toimijoiden välisiin suhteisiin ja kanssaoloon.
Kuva: Juho Nykänen

  • 0
AUTHOR

Art-Eco Project
Art-Eco Project

The Art-Eco project examines artistic and pedagogical possibilities to support the holistic awareness of empathetic-ecological humanity.

All stories by: Art-Eco Project
Art-Eco Project