TIEDOTE: Taidefestivaali Break a Brain tuo tutkijat vuoropuheluun yleisön kanssa

TIEDOTE 29.12.2016

Julkaisuvapaa heti

Mitä saadaan kun yhdistetään feministit, aktivistit, taiteilijat ja tutkijat?

– taidefestivaali Break a Brain

Tampereella Otavalantunnelin liiketila Koskikeskuksessa kokee muodonmuutoksen Break a Brain -taidefestivaalin myötä. Joulukuun 2.-23. päivä järjestettävä poikkitaiteellinen tapahtuma tuo joulumyynnin kylkeen vaihtoehtoista ohjelmaa.

Break a Brain -taidegallerissa asetutaan ekologisen oikeudenmukaisuuden kysymysten äärelle. Tapahtuma ohjaa katsojia pohtimaan kestävän elämäntavan merkitystä niin sosiaalisesta kuin ekologisestakin näkökulmasta.

– Ympäristökatastrofit, eläinten kaltoinkohtelut, sodat ja rasistiset rikokset, luettelee tapahtuman järjestäjä, Art-Eco-hankkeen tutkimusjohtaja Raisa Foster.

Perinteinen ja sosiaalinen media täyttyy päivittäin yhä pahemmista esimerkeistä siitä, mihin ihmiskunta on ajanut itsensä ja planeettansa.

– Millaisille ajattelumalleille meidän toimintamme perustuu? Mihin tietoon uskomme ja mihin se meidät johtaa? kysyy Art-Econ toinen tutkija Jussi Mäkelä.

Taidefestivaalin galleriassa yleisöä puhuttelevat Sarjakuva-Finlandialla palkitun Tiitu Takalon taidokkaat kuluttamista käsittelevät Minä, Mikko ja Annikki – sarjakuvan originaalit sekä Congrats, you have an all male panel! -sivustosta tunnetun tutkija-taiteilija-aktivisti Saara Särmän räväkät yhteiskuntakriittiset kollaasit.

Gallerianäyttelyä täydentävät Art-Eco-hankkeen taiteilija-tutkijoiden videoteokset, tilaveistokset sekä moniaistinen installaatio. Ekososiaalisuuden teema kuuluu ja näkyy myös tapahtuman taiteilijapuheenvuoroissa, paneelikeskusteluissa ja esityksissä. Kaupunkitilassa Break a Brain -festivaali koetaan Tampereen yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden taideinterventioina, jotka haastavat ja yllättävät kaupunkilaiset näkemään ja kokemaan Tamperetta toisin.

Taidefestivaalin moottorit Foster ja Mäkelä työskentelevät galleriassa ja odottavat mielenkiinnolla vuoropuhelua näyttelyyn saapuvien kanssa:

– Haluamme kannustaa pohtimaan ihmisen vastuuta ympäristöön ja toisiin ihmisiin. Taide on moniulotteinen tapa osallistaa ihmisiä ajattelemaan ja oivaltamaan.

Break a Brain -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Koneen säätiön rahoittama Art-Eco-hanke ja Tampereen taidekasvatusyhdistys. Tapahtuman on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus.

Haaste on heitetty – Break a Brain!

Tiedote (PDF)

Tapahtuman verkkosivut ja ohjelma: http://artecoproject.com/break-a-brain/

Gallerian aukioloajat: ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-16.

Haastettelupyynnöt ja kuvat: raisa.foster@artecoproject.com, 050 345 1847

  • 0
AUTHOR

Art-Eco Project
Art-Eco Project

The Art-Eco project examines artistic and pedagogical possibilities to support the holistic awareness of empathetic-ecological humanity.

All stories by: Art-Eco Project
Art-Eco Project